Εμφυτεύματα
δοντιών

Στη Ck Dental Clinic ειδικευόμαστε στα οδοντικά εμφυτεύματα και στη χειρουργική στόματος, διαθέτουμε τον πλέον σύγχρονο οδοντιατρικό εξοπλισμό και παρέχουμε υψηλού επιπέδου περίθαλψη με ασφάλεια για τους ασθενείς.

Τηλέφωνο για ραντεβού

Που βρίσκεται το ιατρείο μας

Λασκαράτου 1 & Πατησίων,
Αθήνα, 11141 (Πλησίον Σταθμού ΗΣΑΠ Αγ. Ελευθέριος) με εύκολη πρόσβαση για τις περιοχές Άνω Πατήσια, Κάτω Πατήσια, Αθήνα Κέντρο, Γαλάτσι, Λαμπρινή

Ωράριο λειτουργίας ιατρείου

Δευτ.-Παρ.: 09:00 πμ - 20:00 μμ

Σάββ.-Κυρ.:Κλειστά

Ανώδυνη τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων

Signature

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, με τοπική αναισθησία στο ειδικά εξοπλισμένο ιατρείο μας, εξασφαλίζοντας, έτσι, την ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Τα σύγχρονα τοπικά αναισθητικά προσφέρουν σίγουρη, σε βάθος και σε διάρκεια, αναισθησία και δεν είναι καθόλου επιβαρυντικά για τη γενική υγεία, καθιστώντας, έτσι, την όλη διαδικασία απολύτως ανώδυνη και ασφαλή. Η διάρκεια δράσης τους εξαρτάται, βέβαια, από τον αριθμό των εμφυτευμάτων, αλλά, σε κάθε περίπτωση η ταλαιπωρία του ασθενή είναι μικρότερη από αυτήν σε αντίστοιχης διάρκειας κλασσικές οδοντιατρικές πράξεις.

Το οδοντιατρείο

Στόχος

Στόχος μας είναι η συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων του στοματογναθικού συστήματος, μέσα από τη λεπτομερή εξέταση και διάγνωση, τη συζήτηση των επιθυμιών του ασθενή, την ενημέρωσή του και την άρτια εφαρμογή των οδοντιατρικών θεραπειών.

Υπηρεσίες

Το οδοντιατρείο εξειδικεύεται στη χειρουργική στόματος, στα εμφυτεύματα δοντιών, στην αισθητική οδοντιατρική και στις θεραπείες με εφαρμογή Laser.

IMG
IMG

Υποσχόμαστε άριστη φροντίδα με τις παρακάτω υπηρεσίες:

Η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται, τις περισσότερες φορές, με τοπική αναισθησία στο ειδικά εξοπλισμένο ιατρείο μας εξασφαλίζοντας έτσι την ασφαλή και γρήγορη τοποθέτησή τους και την ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Τα σύγχρονα τοπικά αναισθητικά προσφέρουν σίγουρη, σε βάθος και σε διάρκεια, αναισθησία και δεν είναι καθόλου επιβαρυντικά για την γενική υγεία καθιστώντας έτσι την όλη διαδικασία απολύτως ανώδυνη και ασφαλή. Η διάρκεια εξαρτάται βέβαια από τον αριθμό των εμφυτευμάτων, σε κάθε περίπτωση πάντως η ταλαιπωρία του ασθενή είναι μικρότερη από αυτήν σε αντίστοιχης διάρκειας κλασσικές οδοντιατρικές πράξεις.

Ο επεμβαίνων δημιουργεί στο οστό κατάλληλες υποδοχές μέσα στις οποίες τοποθετεί τα εμφυτεύματα και συνήθως στη συνέχεια τα καλύπτει κλείνοντας τα ούλα.

Σε επιλεγμένες περιπτώσεις μπορεί να συνδυαστεί η αφαίρεση ενός η περισσότερων προς εξαγωγή δοντιών με την άμεση τοποθέτηση στις θέσεις τους ενός ή περισσοτέρων εμφυτευμάτων, κερδίζοντας έτσι τους 2-3 μήνες που χρειάζονται για να επουλωθεί το οστό και να γίνει κατάλληλο και πάλι για να δεχθεί ένα εμφύτευμα.

Ανάλογα τη περίπτωση σε αυτή τη φάση μπορεί να τοποθετηθούν ειδικές βίδες επούλωσης που προεξέχουν ή ακόμα και προσωρινά δόντια που παραμένουν εκτός σύγκλεισης βέβαια για να μη μεταφέρονται μεγάλες δυνάμεις στα «θαμμένα» εμφυτεύματα που για τους επόμενους 2-4 μήνες βρίσκονται στη φάση της οστεοενσωμάτωσης.

Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή είναι ομαλή, με ήπιο βαθμό οιδήματος (πρήξιμο) και πόνου, που ελέγχονται απολύτως με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και υποχωρούν πλήρως μέσα σε 4-5 μέρες.

Η υπολογιστικά καθοδηγούμενη εμφυτευματολογία είναι η διαδικασία τοποθέτησης εμφυτευμάτων με τη χρήση ειδικού χειρουργικού νάρθηκα αφού πρώτα αυτά έχουν μελετηθεί και τοποθετηθεί μέσω ειδικών λογισμικών στην τομογραφία του ασθενή στον υπολογιστή.

Πώς σχεδιάζεται η τοποθέτηση του εμφυτεύματος με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού υπολογιστή;

Ο ασθενής κάνει μία τομογραφιά (CBCT) και τα δεδομένα της εισάγονται στο εξειδικευμένο λογισμικό (Simplant). Το πρόγραμμα αυτό έχει τη δυνατότητα με τα δεδομένα της τομογραφίας να αναπαραστήσει σε τρεις διαστάσεις το οστό της άνω και κάτω γνάθου.

Στο λογισμικό περιέχονται βιβλιοθήκες εμφυτευμάτων με τη βοήθεια των οποίων ο χειρουργός μπορεί το τρισδιάστατο μοντέλο του εμφυτεύματος που χρησιμοποιεί να το τοποθετήσει στην τρισδιάστατη αναπαράσταση του οστού της γνάθου, καθορίζοντας την επιθυμητή κλίση και βάθος τοποθέτησης.
Με αυτόν τον τρόπο καθορίζονται με ακρίβεια οι θέσεις τοποθέτησης των εμφυτευμάτων.

Πώς καθοδηγείται η τοποθέτηση του εμφυτεύματος με τη βοήθεια του ειδικού λογισμικού;

Αφού ολοκληρωθεί ο καθορισμός του σχεδίου θεραπείας και οι θέσεις τοποθέτησης εμφυτευμάτων, αποστέλλονται τα δεδομένα μέσω του διαδικτύου από το λογισμικό στο εξωτερικό και με βάση αυτά τα δεδομένα κατασκευάζονται εξατομικευμένοι χειρουργικοί νάρθηκες.
Στους νάρθηκες αυτούς έχουν μεταφερθεί με υψηλή ακρίβεια τα δεδομένα της αξονικής και των θέσεων όπου έχει σχεδιαστεί να τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα και οι οποίοι χρησιμοποιούνται από τον χειρουργό κατά τη συνεδρία τοποθέτησή τους.

Το Advanced – PRF (A – PRF) είναι τεχνολογία δεύτερης γενιάς που επιτρέπει την συλλογή του ινώδους πλούσιου σε αιμοπετάλια χωρίς την χρήση πρόσθετων μέσων, όπως αντιπηκτικών και βόειας θρομβίνης, που χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι χρησιμοποιείται μόνο το αίμα του ασθενή, χωρίς κίνδυνο μεταφοράς ασθενειών ή εμφάνιση αλλεργιών λόγω των πρόσθετων παραγόντων.

Η διαδικασία είναι απλή. Μετά απο την αιμοληψία γίνεται η φυγοκέντρηση του αίματος του ασθενή για μερικά λεπτά.

Μετά την φυγοκέντρηση τα αιμοπετάλια του αίματος απελευθερώνουν πολλές πρωτείνες που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες (growth factors – TGF-B, PDGF, VEGF, EGF) και κυτοκίνες (cytokines). Ο ρόλος των αυξητικών παραγόντων είναι να επιταχύνουν την επούλωση των ιστών ενώ επίσης προσελκύουν τα βλαστοκύτταρα του οργανισμού, τα οποία παράγουν νέο ιστό. Λόγω της φυγοκέντρησης αυξάνεται η συνολική συγκέντρωση των αιμοπεταλίων και έτσι παράγουμε ένα ισχυρό «κοκτέιλ» παραγόντων που μας βοηθά να έχουμε βέλτιστα αποτελέσματα, λιγότερες επιπλοκές, λιγότερο πόνο και οίδημα, ταχύτερη επούλωση των εμφυτευμάτων και των οστικών μοσχευμάτων.

Το A – PRF χρησιμοποιείται στην τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων και στις αναπλάσεις των γνάθων με οστικά μοσχεύματα αυξάνοντας τα ποσοστά επιτυχίας των εμφυτευμάτων και των μοσχευμάτων. Επίσης χρησιμοποιείται στις επεμβάσεις ανύψωσης του εδάφους του ιγμορείου, στην περιοδοντολογία, αλλά και για αισθητικές παρεμβάσεις στο δέρμα του προσώπου (Μεσοθεραπεία).

Βοηθά μετά απο εξαγωγές δοντιών και φρονιμιτών στην εξάλειψη της επιπλοκής που ονομάζεται «ξηρό φατνίο», η οποία χαρακτηρίζεται απο μόλυνση της πληγής και έντονο μετεξακτικό πόνο.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ A – PRF:


  • Μειώνει τον πόνο και τις λοιμώξεις
  • Αυξάνει την επιτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων και μοσχευμάτων
  • Αυξάνει την ταχύτητα επούλωσης
  • Χρησιμοποιεί μόνο το ίδιο το αίμα του ασθενή, εξαλείφοντας την πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών
  • Εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία

Το ψηφιακό πανοραμικό μηχάνημα και ογκομετρικός τομογράφος CS9000 cbct 3d είναι διαθέσιμο στην CK Dental, παρέχοντας την δυνατότητα λήψης πανοραμικών ακτινογραφιών και οδοντιατρικών τομογραφιών.

Η οδοντιατρική υπολογιστική τομογραφία (γνωστή και ως αξονική τομογραφία) είναι πραγματικά μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στο τομέα απεικόνισης και διάγνωσης στη σύγχρονη οδοντιατρική.

Η νέα εποχή στην οδοντιατρική απεικόνιση με 3D τομογραφία κωνικής δέσμης, 3D πανοραμική και όχι ανασύσταση από τομές. Ο ογκομετρικός τομογράφος παρέχει τρισδιάστατες εικόνες ανώτερες από την αξονική τομογραφία, με πάχος τομών 0,1 mm και 80 έως 100% λιγότερη ακτινοβολία σε σύγκριση με αυτήν. Επιπλέον, έχει εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περίθαλψη των ασθενών στην οδοντιατρική εμφυτευματολογία.

Η άμεση τοποθέτηση εμφυτεύματος είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα εμφύτευμα τοποθετείται αμέσως μετά την εξαγωγή ενός καταδικασμένου δοντιού μέσα στο φατνίο του.

Η διαδικασία αυτή γίνεται όλο και πιο προσφιλής μεταξύ των συναδέλφων με θετική ανταπόκριση και από την μεριά των ασθενών μιας και μειώνονται έτσι οι χειρουργικές επεμβάσεις από δυο σε μια, ενώ ταυτόχρονα μικραίνει και ο χρόνος της αποκατάστασης.

Τα οφέλη για τον ασθενή πολλαπλασιάζονται στην περίπτωση που συνδυαστεί η άμεση τοποθέτηση με την άμεση προσθετική αποκατάσταση του εμφυτεύματος, μέσω της κατασκευής μια προσωρινής στεφάνης που θα στηρίζεται στο οδοντικό εμφύτευμα.

Για την θετική έκβαση της διαδικασίας και ενός μόνιμου θετικού αποτελέσματος, θα πρέπει να παίρνονται σοβαρά υπόψη οι παρακάτω προυποθέσεις:

  • επαρκής όγκος φατνιακών τοιχωμάτων μετά την εξαγωγή του δοντιού
  • απώλεια εκτεταμένων περιακρορριζικων αλλοιώσεων
  • επαρκής ποσότητα οστού μεταξύ φατνίου και διαφόρων ανατομικών στοιχείων
  • εμπειρία επεμβαίνοντος


Η διαδικασία έχει ως εξής:
Αφού αναισθητοποιηθεί η περιοχή γύρω από το δόντι, ακολουθείται όσο γίνεται λιγότερο τραυματικά η εξαγωγή του δοντιού και καθαρίζονται σχολαστικά τα τοιχώματα του φατνίου. Στην συνεχεία παρασκευάζεται ένα φρεάτιο στον πυθμένα του φατνίου όπου θα αγκιστρωθεί το εμφύτευμα. Τοποθετείται το εμφύτευμα στην τελική του θέση και όπου υπάρχει κενό μεταξύ οστικών τοιχωμάτων και επιφάνειας του εμφυτεύματος πακτώνεται οστικό μόσχευμα.

Αποτελεί μια καινοτόμα τεχνική η οποία εφαρμόζεται με την χρήση 4 μόνο εμφυτευμάτων κατασκευασμένα από τιτάνιο τα οποία τοποθετούνται στρατηγικά σε κάθε γνάθο. Τα εμφυτεύματα λειτουργούν ως “βάσεις” για την γέφυρα, στηρίζοντας τα άνω και κάτω δόντια τα οποία λειτουργούν, έχουν την αίσθηση και την όψη των φυσικών δοντιών.

Η μέθοδος All-On-4® επιτρέπει τη σταθερή αποκατάσταση, μέσω μιας γρήγορης, ασφαλούς και ελάχιστα επεμβατικής προσέγγισης, που επιτρέπει την άμεση λειτουργία αποφεύγοντας την χρήση αναπλαστικών τεχνικών και εκτεταμένων χειρουργικών επεμβάσων λόγω οστικών ελλειμάτων.

Η γέφυρα είναι σταθεροποιημένη στα εμφυτεύματα και τοποθετείται άμεσα στους ασθενείς την μέρα της χειρουργικής επέμβασης.

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία μεγάλη ζήτηση για την επέμβαση ανύψωσης του ιγμορείου. Τι εννοούμε λέγοντας ανύψωση ιγμορείου και σε ποιες περιπτώσεις συνιστάται αυτή;

Το ενδιαφέρον έχει προκύψει από την ανάγκη αποκατάστασης της οπίσθιας νωδότητας της άνω γνάθου με οδοντικά εμφυτεύματα. Είναι γνωστό ότι όταν δεν υφίσταται επαρκές οστούν, λόγω των φλεγμονών και της πνευμάτωσης του ιγμορείου,- που είναι μία εξελισσόμενη και δυναμική κατάσταση- ελαττώνεται το ύψος του φατνιακού οστού. Έτσι, προκύπτει η αναγκαιότητα να μεταμοσχεύσουμε οστούν στην περιοχή αυτή, ώστε να δημιουργήσουμε υποδομή να δεχθεί οστεοενσωματούμενα εμφυτεύματα.

Ποια είναι η χειρουργική τεχνική που χρησιμοποιείται σήμερα περισσότερο;

Κάνουμε μία τομή ακριβώς στην ακρολοφία της οπισθίας νωδότητας, δημιουργούμε ένα κρημνό προστομιακά με ευρεία βάση, αφαιρούμε το προστομιακό πέταλο με την χρήση του πιεζοτόμου, μια συσκευή που λειτουγεί με υπερήχους και δεν επηρρεάζει την μεμβράνη του ιγμορείου, μειώνοντας τον πόνο και τις μετεγχειρητικές επιπλοκέ, ώστε να μπορούμε να επισκεφθούμε την μεμβράνη χωρίς να την τραυματίσουμε.

Με ειδικά εργαλεία στη συνέχεια αποκολλούμε την μεμβράνη από την περιφέρεια του οστικού παραθύρου εσωτερικά. Με ιδιαίτερη προσοχή, προχωράμε στο οστικό έδαφος του ιγμορείου, ώστε να ανυψωθεί η μεμβράνη και να απωθηθεί προς τα πάνω και έσω, και αφού την κινητοποιήσουμε ικανοποιητικά, αυτή πτυχώνεται στην οροφή της.

Μετά την καλή ανύψωση της μεμβράνης, τοποθετούμε το μόσχευμα που έχουμε στη διάθεσή μας με την έννοια της συμπύκνωσης χρησιμοποιώντας αντίστοιχα εργαλεία συμπύκνωσης με κατεύθυνση από το έδαφος του ιγμορείου προς τα κάτω και πίσω και άνω.

Τέλος με την χρήση αυξητικών παραγόντων, μεμβράνης PRF και την χρήση κατάλληλων μοσχευμάτων έχουμε αύξηση του οστού με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Σήμερα η «κλασική» συμβατική οδοντιατρική μεταλλάσεται γοργά στον πιο δυναμικό, πρωτοπόρο και αναπτυσσόμενο κλάδο της, την ψηφιακή – ρομποτική οδοντιατρική, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και το χαμόγελο του ανθρώπου όπως αυτός τα φαντάζεται.
H ψηφιακή ενδοστοματική αποτύπωση & ο τρισδιάστατος εικονικός ασθενής ειναι η λυση

Η συσκευή σάρωσης μετατρέπει το σχήμα των οδοντικών και περιοδοντικών ιστών σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο. Οι πληροφορίες της σάρωσης, στη συνέχεια, επεξεργάζονται από έναν υπολογιστή και ο χειριστής δίνει συγκεκριμένες εντολές για να κατασκευαστεί η αποκατάσταση από τα κοπτικά μηχανήματα.

Σφάλματα αναλογικής αποτύπωσης με φυσαλίδες αέρα, κενά, κοψίματα, υγρασία και άλλα στοιχεία μόλυνσης και παραμόρφωσης υλικού, μπορούν να εξαλειφθουν.

Πλέον οι ενδοστοματικοί σαρωτές μπορούν να κάνουν ψηφιακές λήψεις επιφανειών και περιγραμμάτων οδοντικών και περιοδοντικών δομών σε ελάχιστο χρόνο και με εντυπωσιακή ευκολία.Βρισκουν εφαρμογη σε ολους τους τομεις της Οδοντιατρικης οπως η Εμφυτευματολογια η Προσθετικη ακομη και η Ορθοδοντικη.

Τα ψηφιακα αυτα αποτυπωματα επεξεργαζονται σε ψηφιακη μορφη απο ειδικα προγραμματα και ετσι σχεδιαζονται ψηφιακα οι αποκαταστασεις οι οποιες επειτα σποστελονται σε ηλεκτρονικη μορφη στα εντεταλμενα καντρα κοπης ή ακομα και τρισδιαστατης εκτύπωσης αναλογα με το ειδος της εργασιας που πρεπει να ολοκληρωθει.

Τελος η ψηφιακη αποτυπωση βρισκεται σε αριστη συνεργασια με τα ψηφιακα συστηματα ακτινοδιαγνωσης και σχεδιασμου χαμογελου δινοντας στο οδοντιατρο τη δυνατοτητα εξαλειψης του λαθους και στο ασθενη την ευκαιρια αποκτησης ενος τελειου χαμογελου γεματο αυτοπεποιθηση.

5

Οδοντίατροι

50 +

Οδοντιατρικές υπηρεσίες

1000 +

Ευχαριστημένοι πελάτες

30

Χρόνια εμπειρίας

Η Ομάδα Μας

Χειρουργός Οδοντίατρος

Χάρης Κακούνης DDS, MSc

Απόφοιτος Μεταπτυχιακού προγράμματος Παθολογίας Στόματος, Πανεπιστημίου Αθηνών, Κλινική εξειδίκευση Στοματικής Χειρουργικής, Τμήματος Οδοντιατρικής Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαίδευση στο Πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας, της Ελληνογερμανικής Συνομοσπονδίας. (Curriculumimplantologyof the DeutschGriechischer–D.G.I).

Χειρουργός Οδοντίατρος

Λίζα Θεοφανοπούλου

Η Λίζα Θεοφανοπούλου εργάζεται εδώ και 26 συναπτά χρόνια με ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον στην Αισθητική Οδοντιατρική και την Περιοδοντολογία.

Χειρουργός Οδοντίατρος

Γιάννης Ζερβανός

Χειρουργός Οδοντίατρος BDS Μέλος ΟΣΑ, EOO, GDC, BDA. O Γιάννης Ζερβάνος είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιατρικής της Ουαλίας (UWCM) στο Cardiffτης Μεγάλης Βρετανίας. Εργάζεται εδώ και 25 συναπτά έτη με ιδιαίτερο κλινικό ενδιαφέρον στην Ενδοδοντία.

Φόρμα Επικοινωνίας

Για ραντεβού ή οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας.

Τοποθεσία

Η τοποθεσία του οδοντιατρείου μας κοντά στο σταθμό ΗΣΑΠ Αγίου Ελευθερίου, επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση από όλες τις περιοχές της Αθήνας και ιδιαίτερα για τις περιοχές Άνω Πατήσια, Κάτω Πατήσια, Αθήνα κέντρο, Γαλάτσι και Λαμπρινή.

CK Dental , Λασκαράτου 1 & Πατησίων, Αθήνα, 11141