Αυξητικοί Παράγοντες – PRF

Home / Αυξητικοί Παράγοντες – PRF
Αυξητικοί Παράγοντες – PRF

Το Advanced – PRF (A – PRF) είναι τεχνολογία δεύτερης γενιάς που επιτρέπει την συλλογή του ινώδους πλούσιου σε αιμοπετάλια χωρίς την χρήση πρόσθετων μέσων, όπως αντιπηκτικών και βόειας θρομβίνης, που χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια. Έτσι χρησιμοποιείται μόνο το αίμα του ασθενή, χωρίς κίνδυνο μεταφοράς ασθενειών ή εμφάνιση αλλεργιών λόγω των πρόσθετων παραγόντων.

Η διαδικασία είναι απλή. Μετά απο την αιμοληψία γίνεται η φυγοκέντρηση του αίματος του ασθενή για μερικά λεπτά.

Μετά την φυγοκέντρηση τα αιμοπετάλια του αίματος απελευθερώνουν πολλές πρωτείνες που ονομάζονται αυξητικοί παράγοντες (growth factors – TGF-B, PDGF, VEGF, EGF) και κυτοκίνες (cytokines). Ο ρόλος των αυξητικών παραγόντων είναι να επιταχύνουν την επούλωση των ιστών ενώ επίσης προσελκύουν τα βλαστοκύτταρα του οργανισμού, τα οποία παράγουν νέο ιστό. Λόγω της φυγοκέντρησης αυξάνεται η συνολική συγκέντρωση των αιμοπεταλίων και έτσι παράγουμε ένα ισχυρό «κοκτέιλ» παραγόντων που μας βοηθά να έχουμε βέλτιστα αποτελέσματα, λιγότερες επιπλοκές, λιγότερο πόνο και οίδημα, ταχύτερη επούλωση των εμφυτευμάτων και των οστικών μοσχευμάτων.

Το A – PRF χρησιμοποιείται στην τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων και στις αναπλάσεις των γνάθων με οστικά μοσχεύματα αυξάνοντας τα ποσοστά επιτυχίας των εμφυτευμάτων και των μοσχευμάτων. Επίσης χρησιμοποιείται στις επεμβάσεις ανύψωσης του εδάφους του ιγμορείου, στην περιοδοντολογία, αλλά και για αισθητικές παρεμβάσεις στο δέρμα του προσώπου (Μεσοθεραπεία).

Βοηθά μετά απο εξαγωγές δοντιών και φρονιμιτών στην εξάλειψη της επιπλοκής που ονομάζεται «ξηρό φατνίο», η οποία χαρακτηρίζεται απο μόλυνση της πληγής και έντονο μετεξακτικό πόνο.

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ A – PRF:

  • Μειώνει τον πόνο και τις λοιμώξεις
  • Αυξάνει την επιτυχία των οδοντικών εμφυτευμάτων και μοσχευμάτων
  • Αυξάνει την ταχύτητα επούλωσης
  • Χρησιμοποιεί μόνο το ίδιο το αίμα του ασθενή, εξαλείφοντας την πιθανότητα μετάδοσης ασθενειών
  • Εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη διαδικασία