Μικροσκόπιο

Home / Μικροσκόπιο
Μικροσκόπιο

Η εφαρμογή του μικροσκοπίου αποτελεί μια επαναστατική καινοτομία στην σύγχρονη οδοντιατρική. Πρωτοεμφανίστηκε σε ιατρικές ειδικότητες, όπως η οφθαλμολογία, η ωτορινολαρυγγολογία, αγγειο- και νευροχειρουργική κλπ.

Μόλις τα τελευταία χρόνια έκανε το μικροσκόπιο  την εμφάνισή του με δειλά βήματα στην οδοντιατρική, στα χέρια πρωτοπόρων οδοντιάτρων στην Αμερική και στην Ευρώπη.

Με το μικροσκόπιο μπορούμε να παρατηρούμε πολύ καλύτερα και με κάθε λεπτομέρεια τα δόντια ενώ παράλληλα να αυξάνουμε την ακρίβεια με την οποία τελούμε τις διάφορες οδοντιατρικές εργασίες.

Τι πλεονέκτημα μας δίνει το μικροσκόπιο;

Το μεγάλο πλεονέκτημα που μας δίνει το οδοντιατρικό μικροσκόπιο είναι ότι μπορούμε να δούμε λεπτομέρειες, τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να διακρίνουμε με γυμνό μάτι, κάτι πολύ σημαντικό για να εξασφαλίσουμε μια οδοντιατρική θεραπεία ακριβείας!

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο, όπως κάθε μικροσκόπιο άλλωστε, αποτελείται από μια σειρά διατεταγμένων φακών και κατόπτρων, οι οποίοι μεγεθύνουν το αντικείμενο που εξετάζουμε. Στην οδοντιατρική δουλεύουμε με μια μεγέθυνση 40x.

Το μικροσκόπιο δεν προσφέρει μόνο καλύτερη οδοντιατρική – αλλά συγχρόνως εκπαιδεύει και τον ίδιο τον οδοντίατρο με αποτέλεσμα να γίνεται ολοένα και καλύτερος!
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν, ότι όταν ο ιατρός εργάζεται με το μικροσκόπιο, κινεί τα χέρια του με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Η ακρίβεια των κινήσεων μετρήθηκαν να είναι δεκαπλάσια σε επίπεδο δέκατου του χιλιοστού, ενώ η χρήση των μικροσκοπικών εργαλείων είναι σημαντικά πιο στοχευμένες και  ακριβείς.

Τι το ιδιαίτερο έχει το οδοντιατρικό μικροσκόπιο;

Το οδοντιατρικό μικροσκόπιο καλείται να λειτουργήσει κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς θα πρέπει να παρακάμψει τα οδοντιατρικά μηχανήματα και προβολείς, για να κεντραριστεί σε μια περιορισμένη περιοχή, όπως είναι η στοματική κοιλότητα, και εκεί να εκτελέσει μια σειρά από εξειδικευμένες λειτουργίες

Το μικροσκόπιο μας επιτρέπει να δούμε λεπτομέρειες, οι οποίες είναι μπροστά μας, αλλά είναι αδύνατο να ξεχωρίσουμε με γυμνό μάτι. Η οδοντική χειρουργική, η ενδοδοντική θεραπεία, η τοποθέτηση εμφυτευμάτων, η εξαγωγή εγκλείστων αλλά και άλλες πιο σύνθετες οι και πιο απλές οδοντιατρικές θεραπείες γίνοτναι με την χρήση οδοντιατρικού μικροσκοποίου όπου αυτό κριθεί απαραίτητο