Ογκομετρικός Τομογράφος

Home / Ογκομετρικός Τομογράφος
Ογκομετρικός Τομογράφος

Το ψηφιακό πανοραμικό μηχάνημα και ογκομετρικός τομογράφος CS9600 cbct 3d είναι διαθέσιμο στην CK Dental, παρέχοντας την δυνατότητα λήψης πανοραμικών ακτινογραφιών και οδοντιατρικών τομογραφιών.

Η οδοντιατρική υπολογιστική τομογραφία (γνωστή και ως αξονική τομογραφία) είναι πραγματικά μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις στο τομέα απεικόνισης και διάγνωσης στη σύγχρονη οδοντιατρική.

Η νέα εποχή στην οδοντιατρική απεικόνιση με 3D τομογραφία κωνικής δέσμης, 3D πανοραμική και όχι ανασύσταση από τομές.
Ο ογκομετρικός τομογράφος παρέχει τρισδιάστατες εικόνες ανώτερες από την αξονική τομογραφία, με πάχος τομών 0,1 mm και 80 έως 100% λιγότερη ακτινοβολία σε σύγκριση με αυτήν. Επιπλέον, έχει εξαιρετική ακρίβεια και λεπτομέρεια και αποτελεί σημείο αναφοράς για την περίθαλψη των ασθενών στην οδοντιατρική εμφυτευματολογία.

Αν το πρόβλημα είναι τοπικό η ακτινοβολία περιορίζεται αυστηρά στο σημείο χωρίς να είναι απαραίτητη η ακτινοβόληση της υπόλοιπης γνάθου. Οι εικόνες είναι εξαιρετικές και η ακρίβεια των μετρήσεων για τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι μεγαλύτερη από της αξονικής.

Οι 3D εικόνες μας δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε την χειρουργική επέμβαση εικονικά με πολύ μεγάλη ακρίβεια, αποφεύγοντας βλάβες που μπορεί να προκληθούν σε νεύρα και σε ζωτικές ανατομικές δομές, συμπεριλαμβανομένων των αιμοφόρων αγγείων και των ιγμορείων.

Η εικονική χειρουργική επέμβαση, από μια απλή τοποθέτηση εμφυτεύματος ή χειρουργική εξαγωγή ενός έγκλειστου φρονιμίτη μέχρι την αποκατάσταση όλου του στόματος με εμφυτεύματα, μπορεί να πραγματοποιηθεί με το ειδικό λογισμικό του δικού μας τομογράφου 9000 3D και να αξιολογηθεί στην οθόνη ενός computer πριν λάβει χώρα η πραγματική επέμβαση.
Να σημειώσουμε ότι τα περισσότερα οδοντιατρεία παραπέμπουν τους ασθενείς σε ακτινολογικά κέντρα για τις παραπάνω ακτινογραφικές απεικονίσεις.

Ο ογκομετρικός τομογράφος μας επιτρέπει κατά τη διάρκεια μιας λεπτής χειρουργικής επέμβασης να διακόψουμε και να προβούμε σε μια πρόσθετη απεικόνιση, αν αυτό απαιτείται και μας δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε μέγιστη ασφάλεια, ακόμα και στις πιο δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις.

Πέρα από τις τρισδιάστατες τομογραφίες λαμβάνουμε πανοραμικές ακτινογραφίες, ακτινογραφίες ιγμορείων, και απεικονίσεις των κροταφογναθικών διαρθρώσεων. Η επιλογή του συγκεκριμένου εξοπλισμού και οι δυνατότητες που παρέχει στην ακρίβεια της απεικόνισης, μαζί με την άρτια εξειδίκευση και εμπειρία μας στις λειτουργίες του, το καθιστούν αναμφισβήτητα αναγκαίο σε κάθε διαγνωστική προσέγγιση, και φυσικά σε κάθε χειρουργική επέμβαση.

Ο συγκεκριμένος τομογράφος είναι ότι πιο σύγχρονο και ασφαλές υπάρχει αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί πέραν των πολύ μεγάλων δυνατοτήτων που μας προσφέρει, η ακτινοβολία που εκπέμπει συγκριτικά με πολλούς άλλους τομογράφους είναι ελάχιστη.