Ψηφιακή Αποτύπωση

Home / Ψηφιακή Αποτύπωση
Ψηφιακή Αποτύπωση

Σήμερα η «κλασική» συμβατική οδοντιατρική μεταλλάσεται γοργά στον πιο δυναμικό, πρωτοπόρο και αναπτυσσόμενο κλάδο της, την ψηφιακή – ρομποτική οδοντιατρική, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής και το χαμόγελο του ανθρώπου όπως αυτός τα φαντάζεται.

H ψηφιακή ενδοστοματική αποτύπωση & ο τρισδιάστατος εικονικός ασθενής ειναι η λυση

Η συσκευή σάρωσης μετατρέπει το σχήμα των οδοντικών και περιοδοντικών ιστών σε ένα τρισδιάστατο μοντέλο. Οι πληροφορίες της σάρωσης, στη συνέχεια, επεξεργάζονται από έναν υπολογιστή και ο χειριστής δίνει συγκεκριμένες εντολές για να κατασκευαστεί η αποκατάσταση από τα κοπτικά μηχανήματα.

Σφάλματα αναλογικής αποτύπωσης με φυσαλίδες αέρα, κενά, κοψίματα, υγρασία και άλλα στοιχεία μόλυνσης και παραμόρφωσης υλικού, μπορούν να εξαλειφθουν.

Πλέον οι ενδοστοματικοί σαρωτές μπορούν να κάνουν ψηφιακές λήψεις επιφανειών και περιγραμμάτων οδοντικών και περιοδοντικών δομών σε ελάχιστο χρόνο και με εντυπωσιακή ευκολία.Βρισκουν εφαρμογη σε ολους τους τομεις της Οδοντιατρικης οπως η Εμφυτευματολογια η Προσθετικη ακομη και η Ορθοδοντικη.

Τα ψηφιακα αυτα αποτυπωματα επεξεργαζονται σε ψηφιακη μορφη απο ειδικα προγραμματα και ετσι σχεδιαζονται ψηφιακα οι αποκαταστασεις οι οποιες επειτα σποστελονται σε ηλεκτρονικη μορφη στα εντεταλμενα καντρα κοπης ή ακομα και τρισδιαστατης εκτύπωσης αναλογα με το ειδος της εργασιας που πρεπει να ολοκληρωθει.

Τελος η ψηφιακη αποτυπωση βρισκεται σε αριστη συνεργασια με τα ψηφιακα συστηματα ακτινοδιαγνωσης και σχεδιασμου χαμογελου δινοντας στο οδοντιατρο τη δυνατοτητα εξαλειψης του λαθους και στο ασθενη την ευκαιρια αποκτησης ενος τελειου χαμογελου γεματο αυτοπεποιθηση.