Χώρος Αποστείρωσης

Home / Χώρος Αποστείρωσης
Χώρος Αποστείρωσης

Η τεχνολογία του laser χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στην οδοντιατρική αλλά και σε πάρα πολλές άλλες ιατρικές θεραπείες, αλλά φυσικά και σε πολλές εφαρμογές της καθημερινής μας ζωής.

Το laser δεν είναι τίποτα άλλο από ένα απλό φως. Η κύρια διαφορά του από άλλα είδη φωτός είναι ότι το φως από κάθε laser εκπέμπει σε ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος. Αυτό το μήκος κύματος είναι που προσδίδει σε κάθε laser, τις διαφορετικές του ιδιότητες.

‘Oλα τα Lasers που χρησιμοποιούνται στην ιατρική και στην οδοντιατρική σήμερα, λειτουργούν μέσα στο ασφαλές φάσμα της ορατής και κυρίως της υπέρυθρης περιοχής της φωτεινής ακτινοβολίας, και όχι στο φάσμα της βλαβερής υπεριώδους ακτινοβολίας.

Δηλαδή το Laser είναι απλά ένα φως, το οποίο όταν χρησιμοποιείται από εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, που γνωρίζει πώς να χρησιμοποιήσει και να εκμεταλλευτεί σωστά τις ιδιότητες του εκάστοτε συγκεκριμένου μήκους κύματος, μπορεί να εφαρμοστεί σε πάρα πολλές ιατρικές και

Αλλά και στην περίπτωση που ο ασθενής αισθανθεί κάποια μικρή ενόχληση, μπορεί να εξαφανιστεί ρυθμίζοντας κατάλληλα τις παραμέτρους του Laser. Επίσης, δεν υπάρχουν κραδασμοί, όπως με τον τροχό, και η άνεση για τον ασθενή είναι εξαιρετική.

Επίσης χρησιμοποιούνται για ουλοπλαστική, οστεοπλαστική/ακροριζεκτομή, αφαίρεση οστού, εκτομή χαλινού, ενδοδοντικές και περιοδοντικές θεραπείες, όπου η επούλωση είναι γρηγορότερη και πιό ανώδυνη σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους

Η ουλεκτομή και η ουλοπλαστική αποτελούν υπόθεση λίγων λεπτών, ενώ μετά την επέμβαση δεν χρειάζονται ράμματα, δεν υπάρχει πόνος ή αιμορραγία και τα ούλα επουλώνονται πλήρως μέσα σε 2-7 ημέρες ανάλογα με το μέγεθος της επέμβασης. Τα ακαλαίσθητα διογκωμένα ούλα, έχουν δώσει τη θέση τους σε όμορφα και υγιή.

Θεραπεία αφθών: Άμεση εξάλειψη του πόνου και πλήρη επούλωση μέσα σε 2 -3 ημέρες. Και όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, χωρίς πόνο και χωρίς αναισθησία.

Λεύκανση δοντιών σε μία επίσκεψη στο ιατρείο: Η λεύκανση των δοντιών με Laser αποτελεί τον πιο σύγχρονο, γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο λεύκανσης που υπάρχει σήμερα. Είναι εντελώς ασφαλής για τα δόντια, χωρίς ιδιαίτερες παρενέργειες και υπερευαισθησίες.

Αξίζει εδώ να επεναλάβουμε οτι με τα Laser στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται καθόλου αναισθησία.